Continuare Noutati

Continuare noutati...

După nenumărate demersuri la Ministerul Sănătăţii, Administraţia Prezidenţială si Guvernul României, a venit şi raspunsul mult aşteptat :

A fost constituita Comisia Naţională a Colegiului fizioterapeuţilor din România care, conform art. 108 din Statut, va organiza primele alegeri pentru desemnarea organelor de conducere ale colegiului şi va elabora regulamentul electoral.

Prima întâlnire a acestei Comisii se va desfăşura miercuri 6 septembrie, la Ministerul Sănătăţii.

Cu siguranţă nu va mai dura foarte mult până va fi rezolvată situaţia dificilă în care se găsesc absolvenţii.


Având în vedere faptul că Federatia Romana de Fizioterapie nu a primit din partea Ministerului Sănătății, nici până azi, răspuns cu privire la observațiile referitoare la Statutul Colegiului Fizioterapeuților din România, vă supunem atenției următoarele:

Urmare a discuției pe care reprezentanții FRAF au avut-o azi, 14.03. 2017 cu doamna director general adj. Marilena CHIVU, Direcția Resurse Umane, Juridic și Contencios, Ministerul Sănătății, am fost informați că amânarea răspunsului se datorează:

1. Contestației pe care Societatea de Fizioterapie dr. Nicolae Robănescu a înaintat-o în data de 3.03.2017, Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților;

2. Memoriului pe care Societatea Română de Reabilitare Medicală l-a depus la Ministerul Sănătății https://www.srrm.ro/…/20…/Memoriu%20lege%20fizioterapeut.pdf;

3. Constestațiilor pe care Asociatia de Fizioterapie Integrativă, Asociația Fiziokinetoterapeuților din România și Asociația Studenților și Absolvenților de Fizioterapie din Oradea le-au depus la Ministerul Sănătății.

Din surse neoficiale, Federația a fost informată că se caută soluții pentru modificarea legii, având în vedere contestațiile mai sus menționate și poziția Comisiei de Reabilitare Medicală față de absolvenții specializarii Kinetoterapie.

Contestatie


COMUNICAT

Urmare a dezbaterii organizate de Ministerul Sănătății, ieri 27 februarie 2017, referitor la analizarea propunerii proiectului privind Statutul și Regulamentul intern de organizare și funcționare a Colegiului Fizioterapeuților din România, depus de Federația Română a a Asociațiilor de Fizioterapie în 20 ianuarie 2017, reprezentanții Ministerului Sănătății și-au luat angajamentul ca până la sfârșitul acestei săptămâni să trimită Federației observațiile argumentate în drept ale Direcției Generale de Asistență Medicală Direcției Generale Resurse Umane, Juridic și Contencios și a altor direcții și servicii din Ministerul Sănătății.

Ulterior, până pe data de 10 martie 2017 Federația și-a luat angajamentul să retrimită Ministerului Sănătății forma finală a proiectului, luând în considerare observațiile acestuia.

Prezenți la această dezbatere au fost:
- reprezentanți ai Ministerului Sănătății: consilier Petru ARMEAN, director general adjunct Marilena CHIVU, jurist Cornel BĂDICU, consilier Mihai FARKAS;
- Federația Română a Asociațiilor de Fizioterapie: președinte Elena CĂCIULAN, domnul Mihai LISETCHI;
- Asociația profesională a fizioterapeuților Muntenia: Daniela STANCA;
- Asociația profesională a kinetoterapeuților Transilvania - Cristina STERE;
- Asociația kinetoterapeuților Bacău - președinte Viorel MIRON;
- Asociația kinetoterapeuților Bucovina - Mihai CONSTNTINESCU;
- Asociația kinetoterapeuților KinetikProf Iași - Elena NECHIFOR;
- Asociația de Fizioterapie integrativă: Mihai MIREA, avocatul asociației;
- Societatea de Fizioterapie dr. Nicolae Robănescu: Laurențiu BĂNICĂ și avocatul societății;
- Asociația Fiziokinetoterapeuților din România - președinte Simona THIERY ;
- doamna dr. Sarah Adriana NICA.

Vă vom ține la curent cu demersurile ulterioare.


Urmare a demersurilor Federației Române a Asociațiilor de Fizioterapie - FRAF cu privire la aprobarea de către Ministerul Sănătății a Statului și Regulamentului intern de organizare și funcționare - RIOF a Colegiului Fizioterapeuților din România, pe care ministerul urma să le supună dezbaterii publice, conform legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, dar și a contestațiilor primite de Ministerul Sănătății din partea unor asociații profesionale de fizioterapie, conducerea acestuia a hotărât instituirea unui grup de lucru pentru analizarea propunerii proiectului depus de FRAF cu nr. 3626 din 20.01.2017.
 
Având în vedere că în acest moment există deja DSP-uri care nu mai eliberează Autorizații de liberă practică, pe motivul apariției legii 229/2016, dar și a timpului foarte scurt până la care legea ar trebui pusă în aplicare, FRAF, inițiator al legii și emitent al proiectului privind Statutul și RIOF, supune dezbaterii actele emise astfel încât, la grupul de lucru la care va participa și un reprezentant al FRAF, să fie prezentate și punctele de vedere ale celor interesați și implicați în activitățile de fizioterapie.
 
Astfel, persoanele interesate sunt rugate să transmită propunerile la adresa de email: secretariat@rofizioterapie.ro, cu specificarea articolului sau articolelor din proiect, până la data de 17.02.2017, ora 16.00.

Proiect privind Statutul și Regulamentul intern de organizare și funcționare a Colegiului Fizioterapeuților din Romania.


Federatia Româna a Asociațiilor de Fizioterapie anunță organizarea celei de-a doua întâlniri pentru elaborarea draftului de norme metodologice in perioada 27-28 ianuarie 2017, la Bucuresti, Euro Hotels Polizu.

Mulțumim tuturor asociatiilor de fizioterapie prezente prin reprezentanții delegați la prima dezbatere desfășurată în data de 18 ianuarie 2017 și ne exprimăm regretul pentru asociațiile care nu au participat.

Federatia Romana de Fizioterapie invită toate asociațiile profesionale care doresc să se implice în elaborarea draftului de norme metodologice de aplicare a legii 229/2016 să participe și la a II-a dezbatere.

Din motive organizatorize, așteptăm confirmările de participare la adresa de mail secretariat@rofizioterapie.ro, până miercuri 25 ianuarie 2017.


 logo colegiu jpg

Stimați colegi,

Având în vedere intrarea în vigoare a Legii 229/2016 care stabilește o nouă procedură pentru autorizarea fizioterapeuților (kinetoterapeuți, fiziokinetoterapeuți, balneofiziokinetoterapeuți, prof. CFM) precum și organizarea și funcționarea Colegiului Fizioterapeuților din România, vă facem cunoscute persoanele ce trebuie contactate pentru organizarea primei Adunări generale în vederea constituirii Colegiilor Teritoriale.

Kinetoterapeuții, fiziokinetoterapeuții, balneofiziokinetoterapeuții (absolvenți de studii universitare) și prof CFM sunt rugați să ia legătura cu persoana delegată pentru județul în raza căruia aceștia își desfășoară activitatea sau au domiciliul stabil.

 lista reprezentanti FRAF 001


Alaturi de voi OMTRO a reusit sa mai faca un pas in directia corecta.
Conditia fundamentala pentru a putea participa la cursul OMTRO este sa fi kinetoterapeut, fizioterapeut, balneo-fizioterapeut sau student in an terminal la una din facultățile de profil.
Aceasta conditie este impusa de IFOMPT - autoritatea care stabileste standardele educationale la nivel mondial. Acreditarea IFOMPT va oferi tuturor absolventilor recunoasterea internationala a cunostintelor si abilitatilor dobandite in cadrul programului de formare.
Alaturi de colegii nostri de la H-OMT-D am conceput un program educational care se aliniaza standardelor impuse de IFOMPT, prin care dorim sa va imbogatim nivelul de cunostinte si abilitati practice pentru ca voi sa deveniti terapeuti OMT.
Intregul curs este construit pe practica bazata pe dovezi stiintifice (Evidence Based Practice) si pe ultimile modalitati de abordare ale pacientului la nivel mondial.
Va propunem 15 module de 3 zile (Vi, Sa, Du) si 2 stagii clinice pe o perioada de 2 ani de zile care se vor finaliza cu sustinerea unei lucrari de dizertatie si cu obtinerea diplomei acreditata IFOMPT dupa trecerea examenului teoretic si practic.
Programul educațional pentru 2017-2018
Prețul fiecarui modul este de 250€, suma ce trebuie achitata înainte de fiecare modul in parte.
Stagiului clinic se desfasoara separat pe parcursul a cate o saptamana din luna August, se plătește in funcție de cate zile doriti sa participați la acesta si presupune:

Modele educationale bazate pe scenarii teoretice
Tehnici de evaluare si examinare si tehnici de diagnostic diferential
Recapitularea si repetarea tehnicilor de mobilizare si manipulare
Examinarea si tratarea pacientilor reali sub supervizarea formatorilor
Pregatirea pentru examenul oral final

Inscrierile se fac pana la finalul lunii Decembrie iar nr. de locuri este limitat pentru o desfasurare optima a cursului!

http://omtro.ro/program-educational/


Dragi colegi,

Marcăm în istoria comunității fizioterapeuților din România o altă zi importantă: 22 noiembrie 2016, ziua în care a Legea privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România a fost publicată în Monitrul Oficial nr 0939, Act nr. 229/17 Noiembrie 2016.

Având în vedere ca în 90 de zile de la data publicării trebuie emise normele metodologice de aplicare a prezentei legi, Federatia Romana de Fizioterapie, factor determinant în reglementarea profesiei de fizioterapeut, lansează către cei interesați invitația de a se alătura grupului de lucru ce va fi constituit în ianuarie 2017.

În acest sens, îi rugăm pe cei care doresc să facă parte din acest grup de lucru să trimită o scrisoare de intenție la secretariatul Federației, secretariat@rofizioterapie.ro, până la data de 20 decembrie 2016.

La sfârșitul lunii decembrie membrii care vor face parte din grupul de lucru vor fi anunțați cu privire la data și locul de desfăușrare a evenimentului.

MO


Dragi colegi,

Federația Română a Asociațiilor de Fizioterapie dă startul înscrierilor pentru accesarea platformei Physiopedia+, spațiu virtual inovativ de învățare online și perfecționare continuă.

Începând cu 1 februarie 2017, vor avea acces la această platformă membrii FRAF care achită cotizația pentru 2017, pentru o taxa de doar 50 lei.

Pentru a te număra printre cei care vor avea acces la platforma Physiopedia+ înscrie-te în perioada 7 noiembrie 2016 – 15 ianuarie 2017 la una din cele patru asociații membre FRAF (APF Muntenia, AK Bacău, APK Transilvania și AK Bucovina), achită cotizația pe 2017 și taxa pentru accesarea Physiopedia+ (doar 50 lei pentru anul 2017) și vei primi în ultima săptămână din ianuarie 2017 parola de acces.

Pentru nelămuriri și alte informații vă stăm la dispoziție la adresele de mail:
- secretariat@rofizioterapie.ro – Federația Română a Asociațiilor de Fizioterapie;
- secretariatapk@ymail.com – Asociația Profesională a Fizioterapeuților Muntenia București;
- asoc_kineto.bacau@yahoo.ro – Asociația kinetoterapeutilor din Bacău
- secretariat.apkt@gmail.com – Asociația Profesionala a Kinetoterapeuților din Transilvania;
- kinetobucovina@yahoo.com – Asociația kinetoterapeutilor din Bucovina.

Pentru detalii referitoare la conținutul website-ului Physiopedia+ accesați link https://youtu.be/6bl16SrU30Y


Dragi colegi,

Pentru ca am crezut in acest proiect si am luptat pentru finalizarea lui, azi, cu bucurie va anuntam ca reglementerea profesiei de fizioterapeut a primit ieri, 18.10.2016, in plenul Camerei Deputatilor, votul final de adoptare.

http://www.infoaries.ro/initiativa-legislativa-a-deputatului-turdean-mircea-irmie-a-trecut-de-votul-parlamentului/

Am reușit prin tenacitate și consecvență sa convingem autoritatile asupra necesității alinierii profesiei la cerintele europene, prin sute de ore de lucru, nopti nedormite si prin motivatia puternica legata asigurarea calității serviciilor de fizioterapie, in scopul asigurarea protecției pacientului.

Federatia Romana de Fizioterapie mulțumeste pe această cale pentru disponibilitate și sprijinul acordat în toată această perioadă:
- domnului Deputat Mircea Irimie, inițiatorul proiectului de lege;
- domnilor și doamnelor Deputat ai Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților - Președinte Florin Buicu, Vicepreședinte Rodica Nassar, Vicepreședinte Horia Cristian, Cătălin Potor, Grigore Crăciunescu, Lucreția Roșca, Petru Movilă;
- secretariatului Comisiei pentru Sănătate și Familie;
- domnului președinte Dan Blendea, Comisia de recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie

De asemenea, mulțumim tuturor colegilor implicați și susținători ai proiectului de lege.

În timpul cel mai scurt posibil veți fi informați modul în care urmează să se organizeze Colegiul Fizioterapeuților din România.

Căciulan Elena & Stanca Daniela

1 2  3


AL XI-LEA CONGRES NATIONAL CU PARTICIPARE INTERNATIONALA

 


Asa cum v-am promis in noiembrie 2016, la finalul programului "Tehnici specifice de manipulare a coloanei vertebrale", anul acesta reluam colaborarea cu echipa OSTEON MANUAL THERAPY Trainning, Anglia.

APF Muntenia, membra a FRAF, organizeaza in perioada 12-13 noiembrie 2016 programul de educatie continua "Terapie manula la gravide si postpartum".

Va asteptam sa va perfectionati in interesul pacientului!

Terapie manula la gravide si postpartum


Sunteti interesati de scolioza idiopatica?

Doriti sa aflati mai multe despre mecanismul patologic al scoliozei și progresia acesteia?

Sunteti nerabdatori sa aflati despre cele 5 principii de corectare tridimensionala a scoliozei idiopatice?

Va asteptam la cursul organizat de Asociatia profesionala a kinetoterapeutilor din Transilvania, in perioada 14-15 mai 2016, Oradea.

Inscrieri: secretariat.apkt@gmail.com

anunt curs schroth nou


Multumim inca o data colegului nostru Alin Burileanu pentru suportul acordat Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie in vederea organizarii Congresului National de Fizioterapie cu participare internationala ce se va dsefasura la Bucuresti, hotel Novotel in perioada 6-8 octombrie 2016.

Multumim de asemenea tuturor celor prezenti sambata 9 aprilie 2016 la EuroHotels workshop-ul Reeducare Posturala Globala.

Demersul nostru va continua cu sprijinul fiecaruia dintre noi!

 111   112   113  114  115  116  117   118


Cu siguranta nu va doriti sa pierdeti informatiile actuale pe care prof. Robert Donatelli ni le va impartasi la programul de educatie continua organizat de Federatia Romana de Fizioterapie, in perioada 31 mai-1 iunie 2016.

Va asteptam sa va perfectionati in interesul pacientului!

Programul cursului:
Day One
8:30 – 10:30 AM Anatomy, mechanics and Pathophysiology of the Upper Q, Upper – Mid/Lower Cervical spine, and Thoracic Spine.
10:30- AM Break
10:30 AM Anatomy and mechanics of the Shoulder
12:00 PM Lunch
1:00 PM Lab evaluation of the Upper Quarter and shoulder – 7 Shoulder Rotation tests, muscle testing, passive and active mobility tests and Peripheral nerve entrapment testing
2:30 – 2:45PM Break
2:45 - 5:00 PM Lab manual therapy techniques, nerve mobilization/flossing techniques, treatment of Trigger points.
Day Two
8:30-10:30 AM Anatomy, mechanics and pathophysiology of the Lower Quarter, lumbar spine, and S.I.
10:30 – 12:00 Anatomy, Mechanics and Pathophysiology of the Hip Complex
12:00 PM Lunch
1:00-2:30 Lab evaluation of the Lower Quarter and hip muscle testing, passive and active mobility tests, Peripheral nerve entrapment testing and Special Tests
2:30- 2:45 Break
2:45 – 5:00 PM Lab manual therapy techniques, nerve mobilization/flossing techniques, treatment of Trigger points.

Inscrieri: secretariatapk@ymail.com

anunt curs Donatelli 


La initiativa colegului nostru Alin Burileanu, Federatia Romana de Fizioterapie a demarat campania de strangere de fonduri pentru organizarea celui de-al XI Congres National de Fizioterapie cu participare internationala ce se va desfasura la Bucuresti in perioada 6-8 octombrie 2016.

Primul pas a fost realizat astazi de acesta, care a donat toata suma aferenta sustinerii workshop-ului Reeducare Posturala Globala, organizat la Bacau, azi 26 martie 2016. Multumim pentru sustinere!

Urmatorul pas va fi realizat de Daniela Stanca care, de asemenea va dona suma aferenta sustinerii programului de educatie continua "Fizioterapia in patologia membrului superior - UMARUL. Aplicatii terapeutice", organizat la Oradea in perioada 2-3 aprilie 2016.

Iar acest demers va continua cu sprijinul fiecaruia dintre noi!

12742016 565575306949688 5133127564075052948 n

12899778 985750541460153 1371239171 n


 Au mai ramas doar 2 locuri la programul de educatie continua "Reeducare posturala prin metoda Mézières", organizat de APF Muntenia in perioada 20-22 mai 2016.

Program:
Vineri 20 mai 2016: 14.00-19.00
Sambata 21 mai 2016: 09.00-18.00 (1 ora pauza de pranza)
Duminica 22 mai 2016: 08.00-11.00

Continut program:

TEORIE
1. Descriere metoda Mézières
2. Observarea
3. Examenul clinic.
4. Echilibrarea individului in ortostatism
4.1. Echilibrul
4.2. Echilibrare
4.3. Redresarea
4.4. Lantul posterior
4.5. Limitele sistemului
5. Muschii si "fluage"
6. Reflexele antalgice

PRACTICA
1. Examenul si analiza posturii
2. Analiza flexiei anterioare a trunchiului
3. Demonstratii: examen-tratament
4. Examenul clinic al subiectului
5. Testul de punere in tensiune
6. Observarea compensarilor

Taxa de participare include un coffe break si masa de pranz pentru sambata 21 mai 2016.

Va asteptam sa va perfectionati in interesul pacientului!

12006187 1882951525264822 7305330491943507349 n


Federatia Romana de Fizioterapie a raspuns pozitiv la invitatia Physiotherapy Evidence Database - PEDro de a deveni partener.

Consideram acest parteneriat o oportunitate pentru fizioterapeutii romani, care vor avea acces la numeroase studii si cercetari clinice.

Letter to WCPT MO 151123 Romanian Federation for Physiotherapy 1


Federatia Romana de Fizioterapie a fost informata de catre secretariatul WCPT-ER de existenta acestui video referitor la emiterea Cardului Profesional European, procedura electronică pe care fizioterapeutii din Romania o vor putea utiliza pentru a obține recunoașterea calificărilor dumneavoastră profesionale în altă țară din UE.Sambata 31 octombrie 2015, la Bacau, cu sprijinul Asociatiei Kinetoterapeutilor Bacau, s-a desfasurat Adunarea Generala a Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie.

 

Asociatii membre prezente:

1. Asociatia profesionala a fizioterapeutilor Muntenia Bucuresti

2. Asociatia Kinetoterapeutilor din Bacau

3. Asociatia profesionala a Kinetoterapeutilor Transilvania

4. Asociatia kinetoterapeutilor din Bucovina

 

Membri prezenti ca observatori: Onu Ilie si Raveica Gabriela

 

Ordinea de zi:

1. Raport de activitate al asociatiilor membre -adoptate

2. Raportul de activitate al Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie - adoptat

3. Raport financiar si cotizatia fiecarei asociatii membre - adoptate

4. Proiectul de lege privind reglementarea profesiei de fizioterapeut

5. Alegeri pentru Consiliul de conducere

6. Diverse

 

Componenta noului Consiliu de conducere:

Presedinte: Elena Caciulan

Vicepresedinte: Viorel Miron

Secretar general: Daniela Stanca

Trezorier: Dana Marin

Comisia de cenzori: Doriana Ciobanu, Camelia Aholtoae

raport 2 001raport 3 001

     


Intalnirea de lucru a conducerii Universitatii din Pitesti, a cadrelor didactice si a studentilor de la programul de studiu KInetoterapie cu delegatia Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie si invitatul acesteia, domnul Anthony Demont, reprezentatnt pentru relatii internationale al Federatiei Franceze a Maso-Kinetoterapeutilor Reeducatori (FFMKR) si profesor la Universitatea din Orleans .


Activitatea Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie a debutat deja cu aceleasi demersuri pentru sustinerea reglementarii profesiei.

Conform informatiilor primite de la secretarul WCPT-ER, de la 1 ianuarie 2016 va fi emis Cardul Profesional European pentru simplificarea recunoasterii calificarii a 5 profesii, printre care si profesia de FIZIOTERAPUET.

Am fost informati ca nereglementarea profesiei in Romania pana la data de 1 ianuarie 2016 va crea dificultati majore de recunoastere a kinetoterapeutilor/fiziokinetoterapeutilor/balneofiziokinetoterapeutilor care vor dori sa migreze in tarile Uniunii Europene.

FRAF a trimis deja Comisiei pentru Sanatate si familie a Camerei Deputatilor adrese prin care solicita urgentarea reglementarii profesiei precum si un draft de amendamente la proiectul de lege care se gaseste in momentul de fata la Camera Deputatilor.

Va rugam cititi cu atentie documentele atasate!

adresa  comisie pentru sanatatescrisoare WCPT-ER 1scrisoare WCP-ER 2


Federatia Romana a Asociatiilor de Fizioterapie, in parteneriat cu Fundatia Motivation Romania, are deosebita placere sa va invite la prima Conferinta Nationala de Fizioterapie, ce se va desfasura la Bacau, in perioada 29-31 octombrie 2015.

Locatie: Hotel Dumbrava, Bacau

Numar participanti: 80

Taxa: nu se percepe

Persoana de contact pentru inscrieri: Viorel Miron, asoc_kineto.bacau@yahoo.ro sau vironviorelionel@yahoo.com

In cadrul acestui eveniment, se va desfasura Adunarea Generala a Federatiei Romane a Asociatiei Fizioterapeutilor, la care sunt invitati sa participe ca observatori, toti doritorii interesati de a fi la curent cu activitatea desfasurata in perioada noiembrie 2014-octombrie 2015 si cu proiectele viitoare.

Persoana de contact pentru AG a FRAF - Daniela Stanca, email: secretariat@rofizioterapie.ro

Impreuna vom fi mai puternici!!!!!!!!!

anunt conferinta 001


Federatia Romana de Fizioterapie si World Confederation for Physical Therapy (WCPT) - European Region marcheaza un moment important in demersurile realizate pentru reglementarea profesiei de fizioterapeut.

FRAF si WCPT-ER apreciaza dorinta reprezentatilor Facultatii de Kinetoterapie si a Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, de a contribui la asigurarea competentelor necesare consolidarii pozitiei absolventilor de kinetoterapie in sistemul de sanatate si felicita decizia reprezentatilor acestor institutii de a adopta modelul de curricula, elaborat si agreat in data de 9 martie 2015, in cadrul grupului de lucru pentru Romania, organizat de FRAF alaturi de WCPT-ER, la Bucuresti.


Propunerea legislativa a Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie privind exercitarea profesiei de fizioterapeut a primit avizul favorabil al Comisiei pentru Sanatate Publica din cadrul Senatului, in urma dezbaterii din data de 21 aprilie 2015, la care au fost prezenti reprezentantii Federatiei si ai Asociatiei Studentesti de Fizioterapie. Luni 23 februarie 2015 s-a desfasurat a doua sesiune a Grupului de lucru pentru educatie - curricula comuna.

O intalnire foarte interesanta, in timpul careia au fost discutate:
- aspecte importante ale modului in care profesia poate evolua in Romania;
- acordul privind problematicile exprimate la prima sesiune;
- modul de organizare si functionare a profesiei de fizioterapeut in Irlanda;
- asemanari si diferente intre curricula universitara din Suedia/Austria si cea a specializarilor Kinetoterapie si BFKT.

Prezenti - reprezentanti:
- WCPT-ER - Esther-Mary D'Arcy;
- Autoritatea Nationala pentru Calificari - Narcisa Sava;
- Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii - Petra Motoiu
- Universitati de Medicina;
- FRAF;
- ASFR;
- Asociatia Fiziokinetoterapeutilor.

Absenti - reprezentanti ai Universitatilor de EFS. Toti membrii Grupului de lucru ii asteapta la ultima intalnire, ce se va desfasura in 9 martie 2015 si in cadrul careia vor fi stabilite curricula si competentele, pe baza curriculelor din tari europene si a standardelor WCPT-ER.

Vom reveni cu raportul aferent intalnirii.

rofizio1  rofizio3 rofizio4


 APF Muntenia va asteapta sa va perfectionati in interesul pacientului !


In cadrul workshop-ului pot fi achizitionate urmatoarele carti ( pret/carte 20 euro) :

                           

                                                                        

FRAF lucreaza pentru profesionisti si in favoarea lor !!!!!!

Dovada: Audiere publica la Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor, azi 09.12.2014.

Subict: Reglementarea profesiei

Prezenti:
- Sarah Bazin, presedinta WCPT-ER
- Elena Caciulan- presedinte FRAF
- Daniela Stanca - secretar general FRAF
- Constantin Ciucurel - prof. univ. 
- Gabriela Raveica - prof. univ.
- Ana Maria Chirita - fiziokinetoterapeut
- Laura Din - membru ASFR
- Diana Petcu - presedinte ASFR

Revenim curand cu raportul dezbaterii !!!!!

Asa se pune lumea in miscare........

10633667 1668045793422064 805719841566582111 o  10668873 1668045376755439 8422671361101977414 o  10687252 1668045970088713 2126650655305952034 o

10700511 1668046563421987 2349542803807029883 o  10847460 1668045213422122 4046073162519784303 o   10805587 1668046393422004 8544094023688301441 n


 Stimati colegi,

Agenda de desfasurare a primului Grup de lucru pentru educatie, organizat de Federatia Romana a Asociatiilor de Fizioterapie in parteneriat cu WCPT-ER, este urmatoarea:

10.00 Cuvânt de bun venit și prezentarea participanților
10.30 Intervenție Esther Mary D’Arcy - mediator al grupului, delegat al WCPT-ER, professional advisor - Irish Society of Chartered Physiotherapists
10.45 Discuții pe grupuri de lucru privitoare la:
- beneficiile unei curricule commune;
- provocările/obstacolele pentru obținerea unei curricule comune;
11.15 Prezentarea concluziilor fiecărui grup 
12.00 Sistematizarea/analiza aspectelor comune și modalitatea achiziționării și implementării acestora în vederea obținerii unei curricule comune.
13.00 Concluzii

Au confirmat participarea la această întâlnire reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale - Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, ai Autărității Naționale pentru Calificări și ai universităților de profil (EFS și Medicină).

Subiectul principal al întâlnirii va fi legat de identificarea modului în care factorii decizionali implicați în educația de bază pot lucra împreună pentru a realiza o curriculă comună, care să răspundă cerințelor îngrijirii de sănătate din România și să permită un acces mai ușor pe piața muncii din Uniunea Europeană.

Ne bazăm pe unirea forțelor pentru sprijinirea comunității și viitorilor profesioniști în domeniu.

EWG

 


 

Elena Căciulan & Dana Stanca.

Dovada ca femeile puternice mută munții din loc


Citeste mai departe...

 


Federatia Romana a Asociatiilor de Fizioterapie va anunta ca proiectul cu Asociatia Romana de Standardizare, referitor la elaborarea standardului original "Ingrijire de sanatate furnizata de fizioterapeuti", a demarat in sedinta de lucru de ieri, 20.11.2013, la sediul institutiei mai sus mentionate.
Multumim colegilor prezenti la acesata dezbatere pentru efortul depus si avem convingerea ca standardul va fi reperul de baza al formarii initiale, al calitatii desfasurarii serviciului de fizioterapie, al dezvoltarii profesionale continue pe toata durata vietii si al codului de deontologie profesional.

20131120 145344 1m  proces verbal ASRO 20.11.2013m  20131120 145303m 

 


 

Unul dintre obiectivele principale ale Federatiei este formarea profesionala continua (dezvoltarea profesionala continua); de aceea, Federatia a incercat sa gaseasca o alternativa pentru validarea competentelor dobandite de cursanti in urma participarii la programele de educatie continua.


Si.....am reusit !!!!!!

Parteneriat IFMK

Suntem onorati de acceptul primit de Institutul de Formare in Maso-Kinetoterapie al Regiunii Lille (IFMK), din cadrul Universitatii Catolice Lille, precum si de Institutul National pentru formarea profesionala continua a kinetoterapeutilor din Franta (INK). Obiectivele parteneriatelor incheiate cu aceste institutii sunt:- organizarea in Romania de programe de educatie continua cu formatorii lor;
- participarea fizioterapeutilor romani (recomandati de FRAF) la stagii in spitale din Regiunea Lille;
- participarea gratuita la congrese organizate de INK in Franta, anual, a 2 fizioterapeuti recomandati de FRAF.Desi in tarile europene formarea profesionala continua a fizioterapeutilor este OBLIGATORIE, In Romania secolului XXI, este INTERZISA prin refuzul Comisiei de Reabilitare din cadrul Ministerului Sanatatii. Inca ne mai intrebam de ce aceasta Comisie nu-si doreste ca fizioterapeutii romani sa furnizeze servicii de calitate pentru siguranta pacientilor? Este bine cunoscut faptul ca, fizioterapeutul face parte din echipa multidisciplinara si isi doreste colaborare cu ceilalti profesionisti implicati in asigurarea sanatatii pacientului.

parteneriat INK